Gibanica od seljačkih kora

Gibanica od seljačkih kora

SELJAČKA GIBANICA

Sastojci:

Brašno, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje, so.

Način upotrebe:

Nakon odmrzavanja umutiti jedno jaje, dodati malo mleka, premazati gibanicu i peći na umerenoj vatri (200°C) u donjoj trećini pećnice, dok gibanica ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten, jaja.

Neto:

1250g. ± 5%

Užički sir i kajmak, čine ovaj proizvod svojevrsnim delikatesom narodne kuhinje. Pakuje se u aluminijumske posude i predstavlja obrok za četiri osobe, težine 1.250 g. Radi se i manje pakovanje (mini gibanica od seljačkih kora) od 400 g. Proizvodi su zamrznuti a rok upotrebe je 6 meseci na temperaturi do -18⁰C.

Gibanica od heljde

Gibanica od heljde

Sastojci:

Kore od heljdinog brašna, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje, so.

Način upotrebe:

Nakon odmrzavanja umutiti jedno jaje, dodati malo mleka, premazati gibanicu i peći na umerenoj vatri (200°C) u donjoj trećini pećnice, dok gibanica ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten, jaja.

Neto:

1250g. ± 5%

Kore od heljdinog brašna, užički sir i kajmak, čine ovaj proizvod svojevrsnim delikatesom narodne kuhinje. Pakuje se u aluminijumske posude i predstavlja obrok za četiri osobe, težine 1.250 g. Radi se i manje pakovanje (mini gibanica od heljde) od 400 g. Proizvodi su zamrznuti a rok upotrebe je 6 meseci na temperaturi do -18⁰C.

Mini gibanica sa seljačkim korama

Mini gibanica sa seljačkim korama

MINI GIBANICA SA SELJAČKIM KORAMA

Sastojci:

Seljačke kore, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje.

Način upotrebe:

Zagrejati rernu na 250 stepeni, rolnicu staviti u podmašćen pleh, po želji premazati maslacem ili žumancetom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta dok pita ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten, jaja.

Neto:

400gr

Užička gibanica je delikates od davnina i nema preciznih podataka kada se tačno pojavljuje u srpskoj kuhinji. Pripremana je još u starom Egiptu gde i nastaje naziv GIBAN, što znači sir.Kore se izrađuju od pšeničnog brašna T-500. U kombinaciji sa užičkim sirom i kajmakom, dobijeni proizvod predstavlja jedno od omiljenih jela na mnogim trpezama. Pakuje se u aluminijumske posude i namenjena je za četiri osobe. Pakovanje iznosi 1.250 g. Radi se i manje pakovanje (mini gibanica) od 400 g.Proizvodi su zamrznuti a rok upotrebe je 6 meseci na temperaturi do -18⁰C.

Mini gibanica sa heljdinim korama

Mini gibanica sa heljdinim korama

MINI GIBANICA SA HELJDINIM KORAMA

Sastojci:

Heljdine kore, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje.

Način upotrebe:

Zagrejati rernu na 250 stepeni, rolnicu staviti u podmašćen pleh, po želji premazati maslacem ili žumancetom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta dok pita ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten, jaja.

Neto:

400gr

Pita potrpača od seljačkih kora

Pita potrpača od seljačkih kora

PITA POTRPAČA OD HELJDINIH KORA

Sastojci:

Seljačke kore, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje,

Način upotrebe:

Nakon odmrzavanja pitu peći na umerenoj vatri 200 stepeni u donjoj trećini pećnice. Peći dok pita ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten

Neto:

600gr

Pita potrpača se izrađuje od heljdinih i običnih, seljačkih kora. Kod ovih pita se naizmenično slažu kore i nadev. Pakovanje je 600 g (za dve osobe).