INTEGRALNO HELJDINO BRAŠNO

Nutritivne vrednosti za 100gr proizvoda
Kalorije 335
Kalorije iz masti 26
Zasićene masti 1g 3%
Holesterol 0mg 0%
Natrijum 11mg 0%
Ukupno ugljenih hidrata 71g 24%
Dijetna vlakna 10g 40%
Šećer 3g
Protein 13g
Vitamini:
A 0%
C 0%
Kalcijum 4%
Gvožđe 23%

Hladno mlevenje zrna heljde na vodeničkom kamenu, doprinosi tome da sva lekovita i hranljiva svojstva ove kulture ostanu sačuvana. Istraživanja govore da je heljdino brašno najbolje koristiti u mešavinama brašna (ražano, sojino, pšenično, kukuruzno). Preporučuje se da heljdino brašno čini 1/3 mešavine. Ta kombinacija može se primeniti kod pripreme različite hrane, kao što su hleb, palačinci, uštipci, pite razljevuše itd.