MINI GIBANICA SA SELJAČKIM KORAMA

Sastojci:

Seljačke kore, sir, kajmak, pavlaka, jaja, ulje.

Način upotrebe:

Zagrejati rernu na 250 stepeni, rolnicu staviti u podmašćen pleh, po želji premazati maslacem ili žumancetom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta dok pita ne dobije zlatno rumenu boju.

Alergen info:

Gluten, jaja.

Neto:

400gr

Užička gibanica je delikates od davnina i nema preciznih podataka kada se tačno pojavljuje u srpskoj kuhinji. Pripremana je još u starom Egiptu gde i nastaje naziv GIBAN, što znači sir.Kore se izrađuju od pšeničnog brašna T-500. U kombinaciji sa užičkim sirom i kajmakom, dobijeni proizvod predstavlja jedno od omiljenih jela na mnogim trpezama. Pakuje se u aluminijumske posude i namenjena je za četiri osobe. Pakovanje iznosi 1.250 g. Radi se i manje pakovanje (mini gibanica) od 400 g.Proizvodi su zamrznuti a rok upotrebe je 6 meseci na temperaturi do -18⁰C.